Bart - Small Group Training

Als tiener had ik een strak lichaam. Kranten bezorgen, pakketjes rondbrengen, etc. Het was allemaal goed voor mijn conditie. 's Avonds nog wat snacks eten was geen probleem.

Na de studentenjaren kwam de tijd van het vaste werk. Geen pakketjes bezorgen, wel om acht uur per dag op een bureaustoel zitten. Mijn workout was een half uurtje per dag lopen tijdens de middagpauze. Zonder het goed te beseffen, was mijn bewegingspatroon veranderd, maar mijn eetgewoonten niet. Een paar gram extra, werd een kilo en na 10 jaar was ik 15 kilo verdikt.

Ik wilde mijn oude vorm terug en gezien mijn leeftijd, 32 jaar, moest dat nog kunnen.

De knop ging om: minder eten en meer bewegen. Het was winter en ik wilde een strak lichaam als ik in de zomer op vakantie ging.

Mijn eetgewoonten aanpassen kon ik zelf wel, dacht ik. Maar meer bewegen, dat kun je niet alleen. Daar heb je iemand voor nodig die je laat zien waar je het voor doet op de momenten dat je er zelf geen zin meer in hebt. Fitness is niets voor mij, daar ga je op in de massa en mis je dus ook de drang om te gaan sporten met mensen die je kent.

Toen kwam ik op de website van Dion. Small Group Training, dat zou wel wat voor mij zijn. Afwisselende oefeningen en lekker buiten, als het weer het toelaat (of ook als het regent weet ik ondertussen, bikkels die we zijn).

De proefles viel hartstikke goed mee, dus ik werd lid van Dion. Wat ik eigenlijk wilde? Die strakke buik die ik als 16-jarige jongen had, die wilde ik weer. Mijn eerste doelstelling werd bepaald: 6 kilo afvallen in 6 weken. Dat is best veel. Maar goed, ik had mijn doel en ik was gemotiveerd.

Om dit doel te bereiken, deed ik niet alleen training, maar kreeg ik ook een voedingsschema van Dion. Iets minder eten, geen ongezonde dingen (maar zondigen mag best een keer) en vooral anders eten.

Ik train 2 of 3 keer per week: 2 keer Small Group Training en daarnaast kickboksen of Bootcamp.

Na 6 weken was ik geen 6 kilo kwijt, maar 8 kilo. En hoewel conditie, vetpercentage en spiermassa misschien nog wel belangrijker zijn dan gewicht, ben ik toch best trots dat ik na een half jaar 12 kilo ben vermagerd.

Op vakantie ga ik ongetwijfeld met een sterke geest en een gezond lichaam genieten. Dankjewel aan alle groepsleden en trainers. Dankjewel Dion.