Marieke - Fit in 50 days

Ik heb ervoor gekozen om me aan te melden voor Fit in 50 Days omdat ik fitter wilde worden. Ik had twee zwangerschappen achter de rug en ik merkte dat ik hierdoor lichamelijk best achteruit was gegaan. Ik had een slechte conditie, was minder sterk en ik was ook nog steeds een paar kilo zwaarder dan voor mijn eerste zwangerschap. Mijn jongste dochtertje is nu 1,5 jaar en ik had het moment om weer te beginnen met sporten tot nu toe steeds voor me uit geschoven, vooral vanwege het excuus dat ik het te druk had

Meet- en weegmomenten

Een vriendin wees me toen op het Fit in 50 Days programma en dit sprak me aan vanwege de extra begeleiding en de meet- en weegmomenten om je vooruitgang te kunnen zien. Mijn eerste doelstelling bij Fit in 50 Days was om te proberen in ieder geval twee keer per week naar de trainingen te gaan en me te houden aan de voedingsadviezen. Hiermee was het dan de bedoeling om ongeveer 2,4 kilo af te vallen en wat strakker te worden. De drie meet- en weegmomenten waren voor mij een goede motivatie om het vol te houden en het boekje met tips en voedingsadviezen gaf me ook wat meer houvast hoe ik dat het beste kon doen.

De trainingen vond ik super leuk! In het begin was het echt zwaar en ik had best veel last van spierpijn, maar na een paar weken werd dit minder en had ik vooral gewoon het gevoel dat ik een goede workout had gehad en was de spierpijn na een dag al weer bijna helemaal weg. Het leukste aan de trainingen vond ik dat ze altijd erg afwisselend waren, ik heb in 50 dagen geen dezelfde training gehad. Ook tijdens de trainingen deden we heel veel verschillende oefeningen, zodat alle spiergroepen van het lichaam aan bod kwamen. Wat ik ook heel fijn vond was dat de trainingen door een vaste trainer gegeven worden en dat de trainingen in kleine groepen met vaak dezelfde deelnemers gegeven werden, zodat ik ook een aantal nieuwe mensen heb leren kennen.

Optimaal resultaat

In mijn ogen was dit dus de ideale aanpak om op een leuke manier fit te worden. Door de begeleiding, kleine groepen en vaste trainers ben je minder snel geneigd om een training over te slaan. Hierdoor heb ik voor mijn gevoel het optimale resultaat behaald. Ik ben uiteindelijk 5 kilo afgevallen, ik voel me fitter, sterker, heb meer energie en zit strakker in mijn vel! Voor mij was het Fit in 50 Days programma dus echt de investering dubbel en dwars waard!