Marloes - Fit in 50 Days

Al jaren ben ik lid van DSTraining, maar dat ik echt ritme en regelmaat had in mijn bezoeken kan ik niet zeggen. Afgelopen september ging de knop om. Ik was in de afgelopen jaren stiekem steeds meer aangekomen en na 2 zwangerschappen zwaarder dan ooit te voren. Natuurlijk zag ik dit zelf ook al wat langer als ik in de spiegel keek, maar hier echt iets aan doen was me tot nu toe nog niet gelukt. Na weer een zomer zondigen en nergens op letten had ik hier opeens schoon genoeg van.

Dion stelde voor om, als ik dit echt wilde, deel te gaan nemen aan Fit in 50 days. Ik moest hier wel even over nadenken, want op die weegschaal gaan staan en foto's maken van de beginsituatie was voor mij wel heel erg met ''de billen bloot''. Al snel kon ik juist uit dat dieptepunt mijn motivatie halen. Nu was het klaar en wilde ik er echt voor gaan.

Ik houd van lekker eten, dus diëten wilde ik absoluut niet. Wel ging ik vanuit de voorbeeldrecepten die bij dit programma hoorde al snel zelf op zoek naar lekkere varianten om de eetmomenten van goede kwaliteit te houden. Vanaf september stond mijn Pinterest-bord vol met de heerlijkste gezonde recepten. Variatie is voor mij het sleutelwoord geworden. Er is niets wat ik nooit meer eet, maar ik denk wel bewuster na. Op de eerste plaats over mijn boodschappen, waarbij met kleine aanpassingen ik een nieuwe route bewandelde door de supermarkt. Havermout werd 1 van mijn nieuwe ingrediënten waar ik nog steeds eindeloos mee experimenteer, van muffins tot pannenkoekjes en gezonde pizzabodems. Ik heb met Fit in 50 Days geen dag honger gehad en dat is de grootste reden waarom ik dit patroon ook na die 50 dagen met gemak vol heb kunnen houden.

Naast het eten is er regelmaat gekomen in het sporten. Ik ben nu trouw 2x per week bij DSTraining te vinden, waarbij ik ook tijdens de trainingen meer uit mezelf probeer te halen. Daarnaast probeer ik nog 1x per week thuis te sporten. Door de persoonlijke begeleiding van de trainers kan ik op mijn eigen niveau steeds weer zoeken naar de juiste kracht en inspanningsoefeningen, waarbij gelet wordt op mijn zwakke rug. Zo train ik nu maximaal zonder snel blessures te krijgen. Vroeger ''verloor'' ik mezelf snel in spelelementen en ging nog al eens over mijn eigen fysieke grens.

Het getal op de weegschaal was tijdens Fit in 50 Days voor mij erg belangrijk, maar de effecten daarnaast waren misschien nog wel groter. Zo voel ik me nu veel fitter, slaap beter en heb meer energie, daarnaast is kleding kopen weer leuk geworden. In 6 maanden tijd ben ik 10,5 kilo af gevallen en kan nu 2 kledingmaten kleiner shoppen. Fit in 50 days is voor mij de opstap geworden naar een gezonder en fitter leven als werkende moeder. Weegmomenten plan ik nog steeds in om de paar maanden om ergens een stok achter de deur te houden, maar ik weet en voel dat de grootste verandering al heeft plaats gevonden. Ik wil niet meer terug naar waar ik vandaan kom, geniet nog steeds van eten, maar weet nu ook hoe ik voeding en beweging in balans in kan zetten!