Monica - Fit in 50 days

“Ik wilde de nodige kilo’s afvallen (5 kilo), maar vooral mezelf fitter voelen. Omdat het voor mijn gevoel overzichtelijke periode was, lukte het mij goed om met grote regelmaat te komen trainen. Gemiddeld zo’n 3 a 4 keer per week. Ook thuis moesten ze hier even aan wennen, maar 50 dagen is een prima periode om even alle prioriteit bij 1 ding te leggen, in dit geval het sporten. De krachttrainingen maakte dat ik in mijn spieren snel vooruitgang zag, maar het boksen zorgde weer voor een snelle opbouw van mijn conditie waar ik me heel goed bij voelde.”

“De combinatie van gezonder eten met daarbij veel sporten maakt dat er snel resultaat geboekt werd wat ik ook goed kon zien. Het maken van de foto’s en het vergelijken hiervan zorgde na 25 dagen al voor een boost voor mijn motivatie om ermee door te gaan, omdat het verschil voor mij zo duidelijk was.”

Omdat er veel andere sporters ook mee deden met Fit in 50 Days was het leuk om ervaringen uit te wisselen; recepten uitwisselen, elkaar motiveren om toch die ene training ook nog te gaan, elkaar op de hoogte houden en motiveren door ook buiten de sporttijden actief te blijven (wandelen in je vrije tijd in het bos bv). Omdat de trainingen op je eigen niveau zijn en iedereen hier ook geaccepteerd wordt in waar je staat en waar je vandaan komt, voel je dat je echt trots kan zijn op je eigen behaalde resultaten. Je doet het voor jezelf maar met elkaar.”

“Je blijft niet zomaar weg! De trainingen zijn in kleine groepjes waardoor er veel persoonlijke aandacht is en ik zelf steeds gepusht word om net dat beetje meer uit mezelf te halen waarvan ik dacht dat het er niet meer inzat. Ik ga na een drukke werkdag misschien niet altijd met veel plezier en motivatie sporten maar ik kom er wel altijd vol energie en met motivatie vandaan! Doordat het zo persoonlijk is, kun je ook een appje verwachten als je lang wegblijft wat voor mij vaak net dat steuntje is om weer sneller te gaan na bv een vakantie of een drukke periode.”

“Na mijn deelname aan fit in 50 days is me ook opgevallen dat ik veel minder lichamelijke klachten heb. De kleine pijntjes, lamlendig gevoel en het ‘ziek’ zijn is een heel stuk minder.”